Eerlijk antwoord? Nee, je hebt WordPress niet perse nodig om een succesvolle website te maken. 

Marktplaats, startpagina en een heleboel andere websites zijn erg succesvol geworden terwijl ze niet op WordPress draaien.

Verder is WordPress niet het enige CMS dat je kunt krijgen om een website (al dan niet in combinatie met een blog) te starten.

En met al die andere CMS'en kun je ook zelf teksten, menu's en plaatjes toevoegen aan je website.

Maar waarom dan toch voor WordPress kiezen?

WordPress is wat mij betreft de ultieme tool voor kleine bedrijven en zelfstandige ondernemers om klanten te werven. Oorspronkelijk bedoeld als blogsysteem is WordPress uitgegroeid tot een volwaardig platform waar je fantastische websites mee kunt maken, zonder ook maar 1 blogbericht te schrijven (maar ik ben van mening dat je juist moet bloggen om je website tot een succes te maken). Google loves fresh content

Maar dat bloggen maakt het juist zo interessant. Doordat je zelf teksten, plaatjes, linkjes en dergelijke kunt plaatsen, kun je op ieder moment van de dag waardevolle content creëren die waarde heeft voor je doelgroep.

Probeer dat maar eens met een website die je voor duizenden euro's hebt laten maken, en waar je elke keer voor een kleine wijziging weer diep in de buidel moet tasten. 

En ik ben niet de enige fan. Ruim 70 miljoen !!! websites maken gebruik van WordPress. En niet alleen de kleintjes. Ook CNN, New York Times en nog veel meer echt grote bedrijven maken er gebruik van.

WordPress heeft zich inmiddels bewezen, is veilig (mits je netjes je updates uitvoert), vriendelijk voor zoekmachines en is gemakkelijk te leren. 

Wat heb je nodig om een website succesvol te maken:

  • inhoud, inhoud, inhoud (content is king, zeggen ze wel eens)
  • dit doe je door regelmatig iets nieuws te publiceren
  • goed vindbaar in de zoekmachines
  • promoten van je website

Hoe kan WordPress je hierbij helpen:

  • met WordPress kun je zelf nieuwe content plaatsen, zonder tussenkomst van een webbouwer
  • door gebruik te maken van de juiste plugins, zijn al je pagina's en berichten erg goed vindbaar in de zoekmachines
  • eenvoudig promoten van je website door je artikelen automatisch op je social media accounts te plaatsen
  • er zijn veel (gratis) plugins die de functionaliteit van je site vergroten
  • kan je met Word of Outlook overweg? Dan kan je ook met WordPress werken
  • Door gebruik te maken van reactievelden, kunnen bezoekers op je berichten reageren. Hierdoor ontstaat een levendige discussie, wat door Google zeker wordt gewaardeerd

Gebruik jij WordPress? Of juist een ander CMS?

Ik zou graag willen weten waarom jij heb gekozen voor WordPress, of juist een anders CMS. Ook hoor ik graag waar je nog meer over zou willen lezen, of waar je tegenaan loopt met je (WordPress) website. Ik hoor graag van je waar ik je mee kan helpen.

Laat het hieronder weten in het reactieveld.

En vergeet niet dit artikel te delen als je denkt dat je er anderen mee kunt helpen!

Leer hoe je meer verkoopt met ActiveCampaign

Ontdek de geheimen van ActiveCampaign. Leer hoe je slimme funnels opzet die je bezoekers automatisch omtoveren in betalende klanten. Online training, dus je kunt direct van start.