google mobile friendly tool

Vorige maand kwam Google met de mededeling dat websites die geschikt zijn voor mobiel, zwaarder gaan meetellen in de (mobiele) zoekresultaten. Hieronder een quote uit het persbericht:

Starting April 21, we will be expanding our use of mobile-friendliness as a ranking signal. This change will affect mobile searches in all languages worldwide and will have a significant impact in our search results.

Google is al langer bezig om website eigenaren zover te krijgen om de websites ‘mobile-friendly’ te krijgen.

Maar nu lijkt het wel serieus te worden, gezien de “significant impact” uit de quote hierboven. Het zal niet al te lang meer duren voordat sites die rekening houden met mobiel, hoger in de zoekresultaten verschijnen dat sites die dat minder goed voor elkaar hebben.

Mooi, maar wat betekent dat voor mij hoor ik je denken? Op korte termijn niets, de website blijft het morgen gewoon doen, en er blijven bezoekers komen. Maar op de langere termijn kan het wel degelijk van invloed zijn.

In 2015 meer mobiele zoekopdrachten dan via de PC

vergelijking mobiele zoekopdrachten tov desktopVolgens meerdere onderzoeken (bijvoorbeeld deze) zal het aantal mobiele zoekopdrachten in 2015 groter worden dan het aantal zoekopdrachten op een normale PC/laptop. Jouw bezoekers en (potentiële) klanten zitten dus al mee op mobiel dan je waarschijnlijk denkt.

En de resultaten die uit die zoekopdrachten komt, wordt dus ook op die mobiele apparaten gelezen. Het blijkt dat het gros van de bezoekers afhaakt als een website niet juist wordt weergegeven, wat je mogelijk een nieuwe klant gaat kosten.

En zeg nou zelf, als je op je telefoon naar een product zoekt, en het niet kunt vinden, dan druk je toch ook snel op de “terug” knop? Ik wel in ieder geval…

Is jouw website geschikt voor mobiel? Doe de “mobile-friendly” check

Om te checken of een website geschikt is voor mobiel, heeft Google de mobielvriendelijke test gemaakt. Hier kun je eenvoudig de URL van een website ingeven, en binnen een aantal seconden zie je of die website geschikt is voor mobiel. Ook geeft Google een aantal tips hoe je de website geschikt kunt (laten) maken voor mobiel.

Laat mij je website geschikt maken voor mobiel (en voor 2016, 2017, 2019)

Een huidige site ombouwen naar mobiel kan al snel in de papieren lopen, maar waarom zou je niet van dit moment gebruik maken en overstappen op een geheel nieuwe website? Een frisse start, een website die goed werkt op alle apparaten, goed gevonden wordt en die je indien gewenst zelf kan voorzien van nieuwe teksten/foto’s?

Een nieuwe website kost minder dan je denkt. De tijden van duizenden euro’s uitgeven aan een website liggen achter ons. Vanaf € 1199,- bouw ik je huidige site om naar een nieuwe website waar je de komende jaren weer mee vooruit kunt.

Maak vandaag nog een afspraak !!

Liever zelf je website maken?

Doe je het liever zelf? In de cursus Wordpress leer ik je in 1 dag hoe je ZELF je eigen website leert bouwen en onderhouden.