Ik ben overgestapt van Mailchimp naar ActiveCampaign

Ik meld het maar even... ik gebruik dus geen Mailchimp meer, en zal ook geen artikelen meer plaatsen. Weten waarom? Klik de oranje knop hieronder.

Wil jij je emaillijst vergroten? En gebruik je Facebook? Dan is dit echt wat voor jou!

Wist jij namelijk dat je op je Facebook pagina een inschrijfformulier kunt plaatsen voor je emaillijst? En dat je er dus ook op je Facebook pagina voor kunt zorgen dat men zich kan inschrijven op je emaillijst? Ik laat je zien je je dat doet....

Tijdens een van de vorige Mailchimp Bootcamps kreeg ik van een cursist de vraag hoe je mensen op je lijst krijgt als je nog geen website hebt.

Op zich een hele goede vraag, maar ik was er eigelijk vanuit gegaan dat alle mensen die meedoen ook al een website hebben.

Een van de dingen die je tijdens de Mailchimp Bootcamp leert, is dat je eigenlijk beter gisteren kan beginnen met het opbouwen van je lijst, dan morgen. En als je nog geen website hebt waar je je inschrijfformulier kunt plaatsen, wat dan?

Gelukkig biedt Facebook hiervoor een oplossing. Als je al wel een Facebook (bedrijfs)pagina hebt, en een Mailchimp account, dan kun je deze eenvoudig met elkaar koppelen.

Zo krijgen bezoekers van je Facebookpagina de mogelijkheid om zich in te schrijven, en groeit je lijst. Zodat tegen de tijd dat je website af is, je meteen een bescheiden groep mensen hebt die je kunt informeren over je nieuwe website.

Als je met een lijst begint, is het ook gemakkelijker om meer bezoekers naar je website te krijgen als wanneer je zonder lijst begint.

Maar hoe plaats je dan zo'n Mailchimp opt-in formulier op Facebook?

Ik ga er even vanuit dat je Mailchimp gebruikt. Als je dat niet doet, dan zou ik dat zeker gaan doen, want ik ben er echt een voorstander van dat je vandaag nog met emailmarketing gaat starten, als je je bedrijf wilt laten groeien.

Stap 1: log in op je Mailchimp account. Klik rechts bovenin op het pijltje naast je naam, en klik op Account. Zorg dat je ook ingelogd bent op Facebook !

Stap 2: Klik op "Integrations", "Facebook" en op de knop "Login"
Doordat je in stap 1 al bent ingelogd op Facebook, wordt je meteen doorgestuurd naar Facebook. Hier moet je een aantal schermen door.

mailchimp facebook koppeling 1
mailchimp facebook koppeling 2
mailchimp facebook koppeling 3

Klik in deze schermen op OK.

Stap 3: als de Facebook koppeling is geslaagd, moet je aangeven op welke Facebook pagina het formulier moet komen (mits je er meer dan 1 hebt) en welke Mailchimp lijst je wilt gebruiken.

mailchimp facebook koppeling 4

Als je klaar bent met de juiste instellingen, klik je op Save

Stap 4: Bekijk het resultaat :-)

mailchimp facebook koppeling 5 e1453841603633
mailchimp facebook koppeling 6

Viel best wel mee allemaal he?

Als je dit nuttig vond, dan zou ik het tof vinden als je dit onder je netwerk wilt delen. Alvast bedankt.

Leer hoe je meer verkoopt met ActiveCampaign

Ontdek de geheimen van ActiveCampaign. Leer hoe je slimme funnels opzet die je bezoekers automatisch omtoveren in betalende klanten. Online training, dus je kunt direct van start.