ActiveCampaign Facebook groep

In mijn (gratis) Facebook groep "Automatiseer je bedrijf met ActiveCampaign" help ik je snel op weg met ActiveCampaign. 

  • stel je vraag en krijg snel antwoord
  • handige tips en video's
  • inspiratie voor nieuwe campagnes
  • blijf niet met vragen zitten

Afgelopen week voegde ActiveCampaign tag waarschuwing toe als een update voor automations. Een SUPER handige toevoeging, als je het mij vraagt.

Hieronder zie je een screenshot van de nieuwe functie ‘in actie’.

activecampaign tag waarschuwing update

Zoals je ziet wordt ik gewaarschuwd dat het toevoegen van de tag ‘ACTIVE’ de automation ‘Monitor: ACTIVE tag’ zou kunnen starten.

Superfijn dat ik daar even op gewezen wordt.

Misschien heb je deze waarschuwing al een keer gezien, maar ik wilde ‘m je toch even melden. Deze update namelijk erg waardevol als je meerdere automations in je ActiveCampaign account hebt.

En wie heeft dat nou niet? Want de alternatieven ‘schrijft zich in voor lijst’ of ‘vult form in’ zijn vele malen minder flexibel dan tags.

Lees even verder, dan leg ik je uit waarom.

Automations starten met tags

Het is dus mogelijk om in ActiveCampaign automations te laten starten met een ‘tag’ als trigger.

In het screenshot hieronder zie je alle triggers waarop een automation kan starten. Voor de duidelijkheid heb ik de meest gebruikte even omcirkelt.

De meeste mensen gebruiken ‘Subscribes to a list‘ of ‘Submits a form

Helemaal prima, maar het kan veel betere, namelijk met ‘Tag is added

Start triggers van een ActiveCampaign automation

Een voorbeeld…. ik zou een serie emails kunnen versturen naar iemand die mijn ebook heeft gedownload, door de tag ‘Interesse Ebook’ toe te voegen.

Door te kiezen voor tags als trigger voor het starten van automations veel flexibeler dan als je ‘Subscribes to a list‘ of ‘Submits a form‘ gebruikt.

Het grote nadeel was tot nu toe, dat je per ongeluk tags kan toevoegen in automation A, die als start-trigger geldt voor automation B.

(Dit kan je voorkomen door een goede tag-structuur aan te houden, en dit bij te houden in bijv. een Google sheet, maar toch… Een foutje is zo gemaakt.)

Ik zal je eerlijk vertellen dat het mij ook wel eens (meerdere keren trouwens) is gebeurt dat er ineens een automation startte omdat ik de verkeerde tag ergens had toegevoegd. Net alsof je per ongeluk dat ene domino-steentje omver gooit.

Flexibeler inzetten van automations

Met deze update heb je WEER een extra reden om jouw volgende automations met tags te starten ipv met forms of lijsten.

In plaats van 1 ‘big fat mother’ automation kun je nu je automations opknippen in kleinere automations, die achter elkaar gestart worden, indien nodig. Voordelen hiervan zijn:

  • beter overzicht
  • sneller fouten opsporen
  • vaak gebruikte automations kun je hergebruiken door ze vanuit andere automations aan te roepen.