Featured Post mailchimp formulier op je website plaatsen

Ik ben overgestapt van Mailchimp naar ActiveCampaign

Ik meld het maar even... ik gebruik dus geen Mailchimp meer, en zal ook geen artikelen meer plaatsen. Weten waarom? Klik de oranje knop hieronder.

In dit artikel laat ik je zien hoe je eenvoudig een Mailchimp inschrijf-formulier op je website plaatst.

Je kunt namelijk redelijk eenvoudig, geheel automatisch, emailadressen gaan verzamelen, door gebruik te maken van een inschrijf-formulier.

Er zijn meerdere manieren om dit te doen, namelijk door gebruik te maken van een plugin (als je bijv. Wordpress gebruikt), of door de html code op je website te plaatsen.

Aangezien het met een plugin redelijk eenvoudig is, beperk ik me hier even tot de HTML methode.

Inschrijfformulier plaatsen met HTML code

Als je ingelogd bent op je Mailchimp account, kies je voor Lists.

Bij de betreffende lijst klik je helemaal rechts op het pijltje naar onderen naast Stats, en kies je voor Signup Forms (zie hieronder).

mailchimp formulier op je website lists

Selecteer Embedded forms (zie hieronder).

mailchimp formulier op je website embedded forms

Hier kun je diverse items van je inschrijf-formulier aanpassen, zoals de titel. Deze is nu "Subscribe to our mailinglist", maar daar moet je natuurlijk iets beters van maken.

Let erop dat je je bezoeker om een emailadres vraagt, en deze wordt niet zomaar afgegeven. Je moet dus echt wel wat van waarde bieden om dat emailadres te bemachtingen.

Maar voor dit voorbeeld gaat het er even om hoe je het formulier op je website plaatst, en daar heb je de HTML code voor nodig.

mailchimp formulier op je website aanpassen

Selecteer alle code die in het blok "Copy/paste onto your site" staat, en plaats die op je website, bijvoorbeeld in de sidebar (zijbalk).

mailchimp formulier in sidebar widget

Geen Wordpress? Geen probleem!

Maak je geen gebruik van Wordpress voor je website? Dan kun je nog steeds met Mailchimp aan de gang.

Maar een Wordpress website kun je ook prima zelf maken. Je kunt natuurlijk alles via internet zelf uitzoeken, maar als je binnen 1 dag je website online wilt hebben, is mijn cursus Wordpress in Utrecht misschien een goede keus.

Heb je al een ander soort website? De gekopieerde HTML code kan je op elke website plaatsen. Zoek dan wel even uit waar je het formulier precies wilt hebben, want de plaats van de code is dan wel wat meer van belang dan wanneer je een widget zoals hierboven gebruikt.

Aan de slag met emailmarketing!

Ik hoop dat je hier wat aan hebt gehad, en dat je vol goede moed aan de slag gaat om je inschrijf-formulier op je website te plaatsen. En dat je er natuurlijk enorm veel inschrijvingen aan gaat overhouden de komende tijd.

Vond je dit een interessant bericht? Dan zou ik het fijn vinden als je het deelt met je netwerk. Om dat nog gemakkelijker te maken kun je een van de onderstaande knoppen gebruiken.