Hoe je voorkomt dat je per ongeluk een test bericht online zet

Wordpress Dashboard Instellingen Social Network Auto Poster

Zojuist gebeurde het me weer een keer. Als oplettende volger of liker heb je het natuurlijk voorbij zien komen.

Je bent met je website bezig, je probeert even iets met een test bericht, en je klikt per ongeluk op Publiceren in plaatst van Opslaan als Concept. Heel vaak gaat het goed, maar soms ook niet. In dit geval dus niet goed. Waarschijnlijk had ik eerst even koffie moeten halen :-)

Maar goed, geen probleem natuurlijk, want op zondagochtend half negen zit er niemand op je website te kijken, dus je kunt het gauw weer verwijderen. Maar wat als je bericht inmiddels ook al op social media staat? Ook die berichten kun je verwijderen, maar het is toch slordig natuurlijk.

Automatisch berichten op social media plaatsen met SNAP

Nu gebruik ik voor het (automatisch) publiceren van mijn berichten op social media de plugin SNAP oftewel Social Networks Auto Poster van Nextscripts (waar ik het binnenkort nog een keer over zal hebben). Deze plugin kun je installeren en zodra je je social media accounts hebt gekoppeld, worden nieuwe berichten automatisch gepost. Zo dus ook nu.

Normaal gesproken geen probleem, maar om te voorkomen dat het me nog een keer gebeurt, heb ik nu de instellingen aangepast.

Ga in je Dashboard naar Instellingen​, SNAP Social Networks Auto Poster, en zet de vinkjes bij je social media accounts uit. Bij nieuwe berichten staan deze vinkjes voortaan ook uit. Dus als je per ongeluk op de verkeerde knop klikt, is er geen man overboord.

Nextscripts Social Network Auto Poster zo instellen om niet automatisch berichten te plaatsen

Nu kun je zonder problemen test berichten online zetten :-)

En jij? Heb je wel eens dergelijke dingen meegemaakt waarvan je achteraf dacht, had ik moeten weten?

Laat het me weten in de comments hieronder. Heb je vragen of wil je wat delen, mag ook natuurlijk :-)

Leer hoe je meer verkoopt met ActiveCampaign

Ontdek de geheimen van ActiveCampaign. Leer hoe je slimme funnels opzet die je bezoekers automatisch omtoveren in betalende klanten. Online training, dus je kunt direct van start.