Wordt een ActiveCampaign expert

Loop je vast in ActiveCampaign? Ruzie met je automations? Vraag je jezelf af: "Hoe doe ik .... nou weer in ActiveCampaign?"

  • 24/7 vragen stellen (en antwoorden krijgen)
  • Toegang tot huidige en toekomstige workshops
  • Handige checklists en voorbeeld automations
  • wekelijks Q&A via Zoom

Zoals je weet, meten is weten, en ik raad je aan om Google Analytics of een andere tool te gaan gebruiken om het bezoek en gedrag van je website bezoekers te gaan meten.

In een eerder artikel laat ik je zien hoe je een Google account aanmaakt. Vervolgens is in een ander artikel te zien hoe je met dit Google account een Google Analytics (verder GA) account aanmaakt. Dit artikel is het logisch gevolg, het koppelen van je GA account aan je website.

​Je kunt heel moeilijk doen en de tracking code toevoegen aan de code van je website, maar daarvoor moet je toegang hebben tot de FTP server, en moet je handmatig de code op de juist plaats zetten. Maar het kan ook anders.

Google Analytics by Yoast​ plugin gebruiken

Door gebruik te maken van deze plugin kun je op eenvoudige wijze het tracking-ID toevoegen aan je website, en weet je zeker dat op elke pagina  de code meegegeven wordt. ​

Een ander voordeel van deze plugin is dat je een dashboard krijgt, waar je je bezoekersaantallen kunt terugzien. Dit zonder in te loggen op Google Analytics. Je krijgt dan uiteraard niet alle uitgebreide statistieken te zien, maar het is prima voor een snel overzicht. En als je dan toch om de paar dagen in je WordPress backend inlogt om een nieuwe blogbericht te plaatsen, kun je meteen je stats checken. Handig!