Je wilt meer bezoekers naar je website? 1 van de minst gebruikte methodes is degene die ik je hier laat zien, namelijk "laat offline zien dat je online bent."

De meeste ondernemers hebben wel een website, maar vermelden het websiteadres (de URL) alleen op het visitekaartje. Volgens mij is dit visitekaartje een van de eerste dingen die ondernemers regelen als ze voor zichzelf beginnen (en 1 het regelen van een domeinnaam stap 2).

Helaas blijft het vaak daar bij. En dat is jammer, want er zijn zoveel meer manieren om te laten zien waar je potentiele klanten je online kunnen vinden.

Laat (bijna) overal je URL achter...

Briefpapier, visitekaartjes, de achterruit van je auto of zelfs je bakfiets. Allemaal plekken waar je kunt laten zien wie je bent, wat je doet en waar men je online kunt vinden.

Hoe vaker iemand in aanraking komt met je (bedrijfs)naam, logo en websiteadres, hoe beter... Alleen dat is al een reden om deze week nog stickers te (laten) maken om je website te promoten.

Stel, je plakt je logo, je tagline (komen we zo op) en je websiteadres op de achterruit van je auto. Je buren lopen elke dag wel een paar keer langs jouw auto en zien je naam elke keer voorbij komen.

En mensen gaan je steeds beter (her)kennen

Elke dag, elke week, elke maand maar weer. Je kunt er donder op zeggen dat ze je naam dan onthouden. En de nieuwsgierige types zullen stiekem ook wel even op je website kijken, ook al zullen ze je dat niet meteen vertellen.

Je buren zijn in dit geval misschien niet het beste voorbeeld, want wellicht richt jij je met je bedrijf op een hele specifieke doelgroep. Maar wellicht ken je het gezegde "Je kan iedereen bereiken via 7 handdrukken" wel (of het waar is ? Dit heeft Wikipedia er over te zeggen).

Anyways, of het nou waar is of niet, er komt een moment dat je buurvrouw of buurman in aanraking komt met iemand die een probleem heeft, waar jij nou net de oplossing voor hebt.

Het moet wel heel gek lopen als je naam dan niet genoemd wordt (tenzij een van je kinderen regelmatig een voetbal in de tuin van je buren schopt, of je op een een of andere manier niet zo'n goede relatie hebt)

Om het je echt gemakkelijk te maken, heb ik meteen bij Google uitgezocht waar je stickers kunt laten maken. Aan de gang dus !

Je tagline, wat is dat dan weer

Hiervoor noemde ik het al, de tagline. Dat ene zinnetje dat alles zegt.

Als je in maar 1 zin moet duidelijk maken wie je bent, wat je doet en waarom je klanten met jouw in zee moeten gaan, welke zin zou dat dan zijn? Dat is je tagline (niet te verwarren met je slogan. Een slogan is meer een soort reclame-zin)

De mijne is "meer succes met je website". Ik heb hem direct onder mijn logo geplaatst, dus als je op mijn website komt, zie je in 1 oogopslag wat ik voor je kan betekenen (tenminste, ik hoop dat dat duidelijk is).

Die tagline, die moet je natuurlijk ook op je (auto)stickers zetten. Het legt de link tussen je naam en wat je doet en wat je kunt betekenen. Zo onthoudt je buurvrouw je naam net iets makkelijker en scoor jij die nieuwe klant :-)

Laat vooral ook overal online zien

Maar daar blijft het natuurlijk niet bij. Er zijn zoveel meer plekken waar je Je hebt een bedrijf, visitekaartjes en misschien wel een auto waarmee je naar je klanten gaat. Je verstuurd emails, bezoekt misschien wel eens forums of andere community's.

Zet dus vooral ook je website in je onderschrift van je emailprogramma. Iedereen die je emails leest, ziet dan onderaan wie je bent, en waar ze je kunnen vinden. En als je dan toch bezig bent, kun je net zo goed ook je Linkedin, Twitter en Facebook adres toevoegen.

Nu aan de slag...

Je hebt hopelijk een paar tips gekregen hoe je ervoor kunt zorgen dat je website(adres) bij meer mensen onder de aandacht komt.

Hoe ga jij dit aanpakken? Als je nog leuke of creatieve manieren hebt bedacht, dan hoor ik dat graag van je onderaan in de commentaar velden.

Vergeet zeker ook niet om dit bericht even te delen, als je er wat aan hebt gehad.

Leer hoe je meer verkoopt met ActiveCampaign

Ontdek de geheimen van ActiveCampaign. Leer hoe je slimme funnels opzet die je bezoekers automatisch omtoveren in betalende klanten. Online training, dus je kunt direct van start.