Ik ben overgestapt van Mailchimp naar ActiveCampaign

Ik meld het maar even... ik gebruik dus geen Mailchimp meer, en zal ook geen artikelen meer plaatsen. Weten waarom? Klik de oranje knop hieronder.

Je hebt Mailchimp (niet Chimpmail zoals ik het laatst iemand hoorde noemen)  ingesteld. Helemaal zelf gedaan. Maar Mailchimp nederlands laten 'praten' dat is nog niet gelukt.

Geen nood, ik ga je hierbij helpen.

Want helaas, Mailchimp praat geen Nederlands. Niet out-of-the box in ieder geval. Je moet er wel wat voor doen.

En omdat Mailchimp geen nederlands bedrijf is, worden de emails die je bezoekers ontvangen in het Engels. Net als alle formulieren, bevestigingspagina's en bevestigings-emails.

Dat moet toch anders kunnen vraag je je af? Dat klopt!

Mailchimp is een Engelstalig product, maar gelukkig zijn er wat mogelijkheden om Mailchimp Nederlands te laten praten. In dit artikel vertel ik je hoe je dat kan doen.

Mailchimp Nederlands laten 'praten'

De mails die je verstuurd, zijn natuurlijk al in het Nederlands. Maar de knoppen en 'standaard' teksten van Mailchimp nog niet.

Het aanpassen van de formulieren naar het nederlands doe je zo:

  1. Log in op je Mailchimp account
  2. Klik op 'Lists', klik op je mailinglijst.
  3. Selecteer 'Signup forms' en klik dan op "General Forms"
  4. Er verschijnt een pagina waar je al eerder bent geweest, en waar je de bevestigingsmails en pagina's kunt aanpassen.
  5. Halverwege de pagina heb je 3 opties, "Build it", "Design it" en "Translate it", klik op de optie "Translate it"
  6. Hier kun je bij "Default language" instellen wat de standaard taal moet worden.
  7. Kies voor "Dutch". Je zult zien dat alle teksten en velden nu vertaald worden naar het Nederlands.
  8. Vergeet niet om onderaan op "Save Translation Settings" te klikken om de wijzigingen op te slaan.

Test voor de zekerheid of alles werkt door jezelf op je lijst in te schrijven met een ander emailadres dan waarmee je eerder getest hebt.

Naast het aanpassen van de formulieren zijn er ook altijd nog wat engels in het template verwerkt. Zoals "View this email in your browser" of "Use this area to offer a short preview of your email's content". 

Mocht dat niet zo zijn, doe dan het volgende. Om deze standaard teksten nederlands te maken, moet je naar je template toe, op Edit klikken en met je muis het gedeelte selecteren waar de betreffende tekst staat. De "Use this area to offer a short preview of your email's content" kun je zo overtypen. De "View this email in your browser" is wat lastiger, omdat er een link achter zit. Klik op column 2 in de editor, en pas de tekst aan, zonder de link te veranderen.

mailchimp nederlands instellen

Ik hoop dat je hiermee uit de voeten kunt. Heb je nog vragen naar aanleiding van dit artikel, laat het me dan even weten via de contact pagina.