Wordt een ActiveCampaign expert

Loop je vast in ActiveCampaign? Ruzie met je automations? Vraag je jezelf af: "Hoe doe ik .... nou weer in ActiveCampaign?"

 • 24/7 vragen stellen (en antwoorden krijgen)
 • Toegang tot huidige en toekomstige workshops
 • Handige checklists en voorbeeld automations
 • wekelijks Q&A via Zoom

En je dacht dat je een veilig wachtwoord hebt bedacht? Think again. Pa55word, Adm1n en dat soort 'veilige' wachtwoorden kunnen echt niet meer.

Jaarlijks publiceert SplashData een lijst met de meestgebruikte, onveilige wachtwoorden. ​Staat jouw wachtwoord hierbij? Dan zou ik maar snel een andere kiezen.

Top 10 van de slechtste wachtwoorden van 2014

 1. 123456
 2. password
 3. 12345
 4. 12345678
 5. qwerty
 6. 123456789
 7. 1234
 8. baseball
 9. dragon
 10. football

Nu is de lijst engels georienteerd, dus zullen de laatste 3 hier niet zoveel voorkomen, maar ik denk dat de eerste 7 hier in Nederland ook vaak worden gebruikt. Dat weet ik, maar dat weten de slechterikken ook.

Wat is dan wel een veilig wachtwoord?

Een goed wachwoord is niet gemakkelijk te raden. Dus ook niet de naam van je zoon, dochter of huisdier. Dit soort informatie is met de komst van social media erg goed te achterhalen.

Kies een wachtwoord dat bestaat uit tenminste acht tekens en gebruikt een mix van kleine letters, hoofdletters, cijfers en het liefst ook leestekens. 

Gebruik geen woorden die in het woordenboek staan of verkeerd gespeld zijn. Denk ook niet dat hackers niet weten dat je de i door een 1 hebt vervangen en de o door een 0.

Gebruik van wachtwoordbeheer software

Als je zoals ik veel wachtwoorden moet bijhouden, niet alleen van jezelf maar ook van klanten, dan biedt een tool als Lastpass of 1Password uitkomst. Met deze software beheer je al je wachtwoorden in een veilige tool. Deze wachtwoorden kun je zien door het invoeren van een zogenaamd master password. Deze dient dan wel super-veilig te zijn natuurlijk :-)

De meeste van dit soort tooltjes kunnen de usernames en wachtwoorden ook synchroniseren met je PC en je tablet of telefoon. Zo heb je altijd je wachtwoorden bij de hand. 1Password biedt ook de mogelijkheid om licentiecodes, creditcard informatie en dergelijke op te slaan.

Het nadeel van dit soort software is wel dat al je wachtwoorden op straat liggen als je master password geraden wordt. En dat is nou net wat je niet wilt natuurlijk. Maar ik neem liever dat relatief kleine risico dan dat ik onveilige wachtwoorden moet gebruiken.​ Nu zijn al mijn wachtwoorden minimaal 14 karakters, met de meest uiteenlopende variaties van kleine en hoofdletters, cijfers en andere tekens. En het master wachtwoord verander ik elke maand.

Maar goed, staat jouw wachtwoord in de top10?

Wat doe jij om je wachtwoorden veilig te houden? Laat het me weten door je reactie achter te laten helemaal onderaan de pagina. 

En, deel dit bericht als je er wat van bent opgestoken.​